16 Temmuz 2010 Cuma

Düşük Proteinli Ekmek Tarifi


Malzemeler;
3 gr      ( 1 Çay Kaşığı ) Tuz
3,5 gr ( 3 Çay Kaşığı ) İnstant maya yada 10 gr yaş maya
15 gr ( 2 Yemek Kaşığı ) Sıvı Yağ
250 ml ( 2+1/4 Su Bardağı ) Ilık Su

Hazırlanışı;
Bütün malzemeler mikserin karıştırma kabına koyulur. Önce bir kaşık yardımıyla ön karıştırma yapılır daha sonra mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Elde edilen hamur önceden yağlanmış ekmek tavası veya kek kalıbına dökülür ve üzeri elle düzgünleştirilir.  Hamur sıcak bir yerde iki kat hacme ulaşana kadar ( ortalama 30 dk ) bekletilir.

Önceden ısıtılmış 200 – 220 º C  fırında 20 – 25 dk pişirilir.

Not: Hamurun üzerini pişirmeden önce fırça yardımıyla nemlendiriniz.
Ekmeklerin daha parlak olması için ısıya dayanıklı küçük bir kaba su doldurup fırınınızın pişirme kısmının arkasına yerleştiriniz.

15 Temmuz 2010 Perşembe

Kepek Ekmek Unu ile MİNİ PİZZA Tarifi



SİNANGİL KEPEK EKMEK UNU İLE  MİNİ PİZZA Tarifi

Malzemeler:
  • 350 gr ( 3 Su Bardağı ) Sinangil Kepek Ekmek Unu
  • 35 gr ( ½ Çay Bardağı ) Toz Şeker, 3 gr (1 Çay Kaşığı ) Tuz
  • 35 ml ( ½ Çay Bardağı ) Sıvı Yağ, 190 ml ( 1 Su Bardağı ) Ilık Su
  • 21 gr ( ½ Paket) Yaş Maya


Hazırlanışı
  • Belirtilen miktarda Sinangil Kepek Ekmek Unu karışımını diğer malzemeleri ilave edin. 
  • Elle veya mikserin yoğurma aparatı ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.  
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru  20 dk dinlendirin. 
  • Dinlenmiş hamuru hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrın ve tepsiye dizin. 
  • Bu haliyle hamurları 15 dk dinlendirin. 
  • Her bezenin ortasını baş parmakla bastırılarak şekil verin ve üstüne yumurta sarısı sürün. 
  • Bezelerin ortasına istenilen malzemeleri koyup 180 C fırında yaklaşık 10 – 15 dk pişirin. 


    Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
    Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  





      Kepek Ekmek Unu ile ELMALI LOKUM Tarifi


      SİNANGİL KEPEK EKMEK UNU İLE ELMALI LOKUM Tarifi

      Malzemeler:
      • 150 gr (1+1/4 su bardağı) Sinangil Kepek Ekmek Unu Karışımı, 
      • 210 gr (1+1/4 su bardağı) Toz Şeker
      • 50 gr Margarin (yumuşatılmış)
      • 50 ml (1/2 Çay Bardağı ) Sıvı Yağ
      • 1 Adet Yumurta
      • 90 gr (1 Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz İçi
      • 2 gr (1 çay kaşığı) Tarçın, 
      • 1 Adet Elma (rendelenmiş)

      Hazırlanışı:
      • Rendelenmiş elma haricindeki bütün malzemeleri mikserde iyice karışana kadar yaklaşık 3 dk çırpın. 
      • Rendelenmiş elmayı karışıma ilave edip düşük devirde 1 dk daha çırpın. 
      • Elde ettiğiniz hamurun tamamını yağlanmış kek kalıbı veya küçük boy fırın tepsisine dökün.
      • Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30 dk pişirin.


      Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
      Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  


      .

      8 Temmuz 2010 Perşembe

      Bademli Çikolatalı Kek Tarifi (8-10 kişilik)

      Bademli Çikolatalı Kek Tarifi (8-10 kişilik)

      Malzemeler

      Hamur İçin;
      350 gr (3 su bardağı) Sinangil Badem Aromalı Kekunu
      200 gr (1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı) Toz Şeker
      200 gr Margarin (yumuşatılmış)
      2 adet Yumurta
      150 gr (1,5 - 2 Su Bardağı) İnce Kırılmış Badem
      200 gr (2 su bardağı) Damla Çikolata
      50 ml (½ Çay Bardağı) Süt

      Üzeri İçin;
      100 gr Kayışı Reçeli
      100 gr Parça Badem


      Hazırlanışı;
      Margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3 – 5 dk çırpın. yumurtaları bu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. çikolata, badem, süt ve unu  karışıma ilave ederek hamur iyice karışıncaya kadar düşük devirde 1 dk daha çırpın.

      Hazırlanan hamurun tamamını yağlanmış kek kalıbına dökün.

      Önceden ısıtılmış 160 – 170 º C fırında 45 – 50 dk  pişirin.
      Kek Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli ve badem parçaları ile süsleyip servis edin.

      7 Temmuz 2010 Çarşamba

      ÇAVDAR EKMEK UNU İLE TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ



      SİNANGİL ÇAVDAR EKMEK UNU İLE TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

      Malzemeler:
       
      Hamur  için: 
      • 350 gr (3 Su Bardağı) Sinangil Çavdar Ekmek Unu, 
      • 100 gr margarin, 
      • 1 Ad. yumurta,
      • Yarım çay kaşığı sahlep,
        100 gr (1,5 Çay Bardağı)Toz Şeker, 
      • 42 gr (1 paket) yaş maya, 
      • 125 ml,(1+1/4 çay bardağı) Ilık su
      İçi için:
      • 200 gr tahin, 100 gr şeker
      Üstü için: 
      • 2 yumurta sarısı,
      • İsteğe göre susam

      Hazırlanışı: 

      Unu tezgah üzerine koyup ortasını havuz biçiminde açın. Bütün malzemeleri hazırlanan un havuzunun içine koyup kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar yoğurun. 

      Hamuru 10 dk dinlendirin. Daha sonra elde edilen hamuru 10 eşit parçaya bölerek bezelere ayırın ve 10 dakika daha dinlendirin. Her bezeyi  oklavayla kalın yufka şeklinde açılarak, içine 2 yemek kaşığı tahin ve yarım yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Bezeleri rulo şeklinde kıvırıp gül şeklinde sarın. 

      Sıcak bir yerde 30 dakika daha dinlendirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. 

      Çöreklerin üstüne isteğe bağlı olarak susam veya parça fındık gibi malzemeler konulabilir. 

      Önceden ısıtılmış 150-160°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.  


      Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
      Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!