31 Ağustos 2010 Salı

Elif Korkmazel ve Açelya Akkoyun'dan Muhteşem Lezzet Gösterisi

 

Sinangil Unlarının sponsorluğunda, geçtiğimiz hafta sonu İçerenköy Carrefour alışveriş merkezinde düzenlenen lezzet etkinliğinde Elif Korkmazel & Açelya Akkoyun ziyaretçilere muhteşem bir lezzet gösterisi sundular.

 

Elif Korkmazel & Açelya Akkoyun sundukları birbirinden lezzetli iftar ve sahur menülerinin yanı sıra, hazırlama ve saklama konusunda da birçok yeniliği ve püf noktasını da izleyenler ile paylaştılar.


22 Ağustos 2010 Pazar

ÇAVDAR EKMEK UNU İLE SUSAMLI ÇUBUK TARİFİ


SİNANGİL ÇAVDAR EKMEK UNU İLE SUSAMLI ÇUBUK TARİFİ

Malzemeler:
Hamur  için: 
  • 250 gr ( 2 Su Bardağı ) Sinangil Çavdar Ekmek Unu,
  • 50 gr Margarin ( Yumuşatılmış ),
  • 1 Adet Yumurta Beyazı,
    12 gr ( 2 Tatlı Kaşığı )Toz Şeker,
  • 4 gr ( 1 Çay Kaşığı ) Tuz,
    6 gr Yaş Maya, 
  • 100 ml ( ½  Çay Bardağı ) Su

Üstü için: 
  • Susam, 
  • Yumurta Beyazı

Hazırlanışı: 
Bütün malzemeler  bir araya getirilerek elle veya mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 

Elde edilen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 5 dk dinlendirin. Ayırdığınız her parçayı elle uzun kalem şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. 

Çubukların üzerine yumurta beyazı sürün. Tercihe göre susam serpebilirsiniz. Bu şekilde sıcak bir yerde 30 dk bekletin. 

Önceden ısıtılmış 160 – 170 derecede 15 – 20 dk pişirin.  


Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  

 


21 Ağustos 2010 Cumartesi

Dünya Ekmeklerinin Gelenksel Lezzeti Şimdi Sinangil'de

Sinangil'den 4 Yeni Lezzet!
Dünya Ekmekleri Serisi, Ekmek Unları

Sinangil dünya ekmeklerinin geleneksel lezzetlerini sofralarınıza getiriyor.

Sinangil Rus Çavdarlı Ekmek Unu

Sinangil Alman Esmer Ekmek Unu

Sinangil İtalyan Domastesli Baharatlı Ekmek Unu
  
Sinangil Arap Arpa Ekmek Unu


20 Ağustos 2010 Cuma

PASTAPİZZA Tarifi (6-8 kişilik)

Malzemeler:

Hamur İçin;
  • 300 gr ( 2,5 Su Bardağı ) Sinangil Un
  • 100 ml ( ½ Su Bardağı ) Süt
  • 150 gr ( 4/5 su bardağı ) Şeker
  • 150 gr Margarin ( Yumuşatılmış )
  • 100 gr ( 1 Su Bardağı ) İnce Kırılmış Badem
  • 2 adet Yumurta
  • 5 gr ( ½ paket ) Kabartma Tozu

Krema İçin;
  • 1 paket  Toz Pasta Kreması
  • 200 mı (1 Su Bardağı) Süt

Süsleme İçin;
  • 1 adet Muz (Dilimlenmiş)
  • 1 adet Kivi (Dilimlenmiş)
  • 1 adet Mandalina

Yapılışı;
Margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3 – 5 dk çırpın. yumurtaları bu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri ilave ederek iyi bir karışım elde edilinceye kadar 2 dk daha çırpın.

Hazırlanan hamuru 26 cm çapında yağlanmış pasta kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 170 -175  ºC fırında 20- 25 dk pişirin.

Soğuduktan sonra üstünü düzgün bir şekilde kesin.

Hamur pişirilirken Süt ve Toz krema karışımını hızlı devirde 3 dk çırparak pasta kremasını hazırlayın.

Hazırlanan pasta kremasını kekin üzerine düzgünce sürün. Önceden hazırlanmış meyve dilimlerini hazırlamış olduğunuz pastanın üzerine dizin. 6 – 8 dilime ayırıp servis edin.


17 Ağustos 2010 Salı

Havuçlu Kek Tarifi (6 -8 kişilik)

HAVUÇLU KEK TARİFİ (6 -8 kişilik)

Malzemeler:
  • 200 gr (1,5 Su Bardağı)  Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
  • 200 gr (1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı) Toz Şeker
  • 190 ml (1 Su Bardağı) Sıvı Yağ
  • 2 adet Yumurta
  • 100 gr (½ Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz
  • 2 adet Orta Boy Havuç (rendelenmiş)
  • 3 gr (1 Çay Kaşığı) Karbonat
  • 2 gr (1 Çay Kaşığı) Tarçın
  • 2 gr (1 Çay Kaşığı) Zencefil
  • 1 adet Ananas (ince doğranmış)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp  köpük oluşuncaya kadar yaklaşık 3 dk çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek hamur iyice karışıncaya kadar 2 – 3 dk daha çırpın.

Hazırlanan hamurun tamamı yağlanmış kek kalıbına yada küçük boy fırın tepsisine dökün.

Önceden ısıtılmış 160 – 170 º C de 45 – 50 dk pişirin.

Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edin.

15 Ağustos 2010 Pazar

Elif Korkmazel & Açelya Akkoyun Sinangil Lezzet Etkinliğinde Sizlerle Buluşuyor

Elif Korkmazel

Değerli Sinangil Dostları,
Ramazan’ın en eğlenceli ve lezzetli etkinliği İçerenköy Carrefour’da başlıyor. 

Elif Korkmazel ve Açelya Akkoyun 28-29 Ağustos günlerinde İçerenköy Carrefour alışveriş merkezinde siz değerli dostlarımız ile buluşuyor.


Açelya Akkoyun
İki ünlü yemek uzmanı, iki gün boyunca özel ada mutfakta birbirinden lezzetli iftar ve sahur menüleri hazırlayacak ve siz dostlarımızın beğenilerine sunacaklardır. Daha öncesinde 26-27 Ağustos tarihlerinde de görevli arkadaşlar Sinangil adına alışveriş merkezinde olacaklardır.


Sinangil ve İçerenköy Carrefour ziyaretçilerini, iki ünlü yemek uzmanından yepyeni ve sağlıklı tarifler öğrenmenin yanı sıra başka sürprizler de bekliyor.


Sinangil sponsorluğunda düzenlenecek aktivitede; Ramazan’a özel unlu tatlılar sadece lezzetleri değil sunumları ve saklama özellikleri ile şıklığı, hazırlama yardımcı malzemeleri ile de pratikliği ön plana çıkartacaklar. Elif Korkmazel ve Açelya Akkoyun bu aktivite de sadece tarifler verip pişirmeyecek aynı zamanda pişirme, hazırlama ve saklama konusunda da birçok yeniliği ve püf noktasını da izleyenler ile paylaşacaklardır.

Bu etkinlikte siz değerli Sinangil dostları ile birlikte olmayı umut ediyor, size ve sevdiklerinize sağlıklı ve afiyetli günler diliyoruz.

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Sinangil Sade Kek Karışımı


Sinangil Sade Kek Karışımı
455 g


Sinangil Sade Kek Karışımı, kendinden kabartıcı içerdiğinden ayrıca kabartma tozu ilave etmenize gerek kalmaz.

Klasik kek yapımı için en ideal karışım olmanın yanı sıra tatlı ve tuzlu pek çok hamur işi tarifinizde kullanabileceğiniz çok yönlü bir üründür.