13 Eylül 2010 Pazartesi

UN KURABİYESİ TARİFİ (25–30 adet)

Malzemeler;
  • 250 gr (2 su bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
  • 150 gr (1 su bardağı) Pudra Şekeri
  • 125 gr Tereyağı
  • 5 gr Yaş Maya

Hazılanışı;
Pudra şekerinden 1 yemek kaşığı kenara ayrılır. Geri kalan pudra şekeri ile diğer bütün hamur malzemeleri, hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğrulur.Hamur 6 parçaya ayrılıp,her parça çubuk (oklavadan biraz daha kalın)haline getirilir.

Çatal yardımıyla üzerleri çizilir ve  25 – 30 adet küçük baklava dilimleri halinde kesip  tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 140 – 150 ºC fırında 25 - 30 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra, ayrılan pudra şekerini soğuyan kurabiyelerin üzerine serperek servise hazır hale getirin.