750 g Sinangil İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Unu
430 ml Su (2 Su Bardağından biraz fazla)
5 gr Toz Şeker (1 Tatlı Kaşığı)
1 paket Sinangil Aktif Kuru Maya
430 ml Su (2 Su Bardağından biraz fazla)
5 gr Toz Şeker (1 Tatlı Kaşığı)
1 paket Sinangil Aktif Kuru Maya


Pişirme sıcaklığı ve süresi:
Büyük ekmekler; 200-220° C önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
Küçük ekmekler; 220-230° C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
Ekmek Makinesi ile ekmek yapımı:
Ekmek makinesinin pişirme kabına önce su, sonra şeker, daha sonra Sinangil İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Unu ve en son Sinangil Aktif Kuru Maya koyularak kapağı kapatılır. Kabuk rengi seçeneklerinden orta renk ayarı, program seçeneklerinden uygun pişirme programı (pişirme süresi 3 saat olan bir program) seçilerek işlem başlatılır.
Büyük ekmekler; 200-220° C önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
Küçük ekmekler; 220-230° C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

Ekmek makinesinin pişirme kabına önce su, sonra şeker, daha sonra Sinangil İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Unu ve en son Sinangil Aktif Kuru Maya koyularak kapağı kapatılır. Kabuk rengi seçeneklerinden orta renk ayarı, program seçeneklerinden uygun pişirme programı (pişirme süresi 3 saat olan bir program) seçilerek işlem başlatılır.
- Ekmeklerinizin üzerini susam, haşhaş tohumu, çörek otu gibi malzemeler ile süsleyebilirsiniz.
- Yoğurma aşamasında dilim zeytin veya peynir çeşitleri katarak farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.
- Hamur yapımında kullanılan su miktarının yarısı yerine süt kullanabilirsiniz.
- Domates Baharatlı ekmek unu kullanarak pizza tabanı yapabilirsiniz.
- Ekmeklerinizin daha parlak olmasını istiyorsanız su dolu küçük bir metal ya da ısıya dayanıklı bir cam kabı fırınınızın pişirme kısmının arka tarafına yerleştiriniz.
- Elde ekmek yaptığınız zaman ılık su kullanınız.
İçindekiler : Buğday Unu, Mısır Unu, Şeker, Soya Unu,Domates Kurusu, Bitkisel Yağ Tozu, Buğday Gluteni, Domates Tozu, Baharatlar (Karabiber, Kırmızı Biber, Tarçın, Kimyon) Sarımsak Tozu, Tuz, Askorbikasit, Enzim (Fungal Alfa Amilaz), Aktif Kuru Maya.
Besin Öğeleri (100 g için)
Enerji : 342/1430 (kcal/kj) / Protein: 12,51 (g) / Yağ: 3,79 (g) / Ham Lif : 5,72 (g) / Karbonhidrat: 64,37 (g)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder