29 Mart 2008 Cumartesi

Sade Kek Tarifi



Hamur Malzemeleri :
250 gr (2 su bardağı ) Sinangil Sade Kek Unu
180 gr ( 1 su bardağı ) Toz Şeker
75 gr yumuşak margarin
2 adet yumurta
100 ml ( 1/2 su bardağı ) süt
50 ml ( 1/4 su bardağı ) sıvı yağ
(Kabartıcı içerdiğinden kabartma tozu kullanmayın)

1.Hamurun Hazırlanışı :
Şeker iel yumurta kabarıncaya kadar iyice çırpılır.Daha sonra üzerine diğer malzemeler ilave edilir.Bu şekliyle 3-4 dakika çırpılır.

2.Kalıba Dökme :
Hazırlanmış olan hamurun tamamı 26 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.

3.Pişirme :
Önceden Isıtılmış Fırında :160 C
Pişirme Süresi :50-60 dk
Belirtilen fırın ayarında pişirilir.
Pişirme sonunda fırından çıkarılan kek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır.

NOT :Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı fırından çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırılıp çekilir.Bıçağa herhangibir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir.Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.