Hakkımızda

Tarihçe:

Un denince akla ilk gelen marka Sinangil, 1963 yılında Konya'da kuruldu. Un ve irmik alanında üretim faaliyetine başlayan Sinangil, Türkiye'deki ilk paket unu 1970'li yıllarda piyasaya sürdü.

Sinangil Gıda San. Tic. Paz. A.Ş. Eksim Grup bünyesine 2004 yılında katıldı ve o yıl yüzde 3 düzeyinde olan pazar payını 2008 yılı itibarıyla yüzde 13'e yükseltti.

Sinangil Gıda 2005 yılında endüstriyel ürünler piyasasına da girmiştir. 2002 yılında kardeş kuruluş Eksun'un ilk yerli know-how ile üreterek piyasaya sürdüğü ve bugün Marmara Bölgesi'nde pazar hakimi olan Euromix ekmek mikslerini kendi markası altına almıştır. Endüstriyel mutfak sektöründe pasta kreması, krem şanti, kek ve kurabiye miksleri, muffin miksleri, jöle gibi pastacılık girdileri üreten Sinangil, “Sinangil Euromix” markası altında ihracata da başlamıştır.


Kurumsal :
Sinangil Gıda günümüzde, bir mutfak markası olarak geniş ürün yelpazesiyle marka bilinirliliğini unun ötesine taşımıştır. Sinangil bugün gıda alanında yaptığı Ar-Ge çalışmaları, inovasyon, ürün çeşitliliği, kalitesi ve pazar penetrasyonu ile ülkemizin lider markalarından biri konumunda bulunuyor.

Türkiye patent enstitüsü tarafından “tanınmış marka” statüsüne sahip, Sinangil markası 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Ac Nielsen tarafından yapılan markalar araştırmasında kendi sektöründe en çok bilinen marka seçilmiş ve tüketici beğenisiyle alanında lider marka olduğunu kanıtlamıştır . Sinangil, gıda sektöründe öncü bir firma olarak Avrupa'nın ve Dünya'nın gıda eğilimlerini Türkiye'ye taşımaktadır.



Sinangil Gıda geleneksel olarak ürettiği baklavalık ve böreklik unlarının yanı sıra bugün Türkiye'de un pazarına 4 çeşit ekmeklik un, glutensiz un, vitaminli un, prebiyotik un ve lif içerikli light un, 7 çeşit kek un kazandırmıştır. Ayrıca kabartma tozu, karbonat, vanilya gibi mutfak malzemeleri ile ürün çeşidini genişletmeyi sürdürmektedir.

Sinangil Gıda 2006 yılında Çölyakla Yaşam Dernekleri'nin işbirliği ile Türkiye'nin ilk glutensiz ununu üretmiş ve böylece önemli bir kurumsal sosyal sorumluluğa imza atmıştır. Çölyakla yaşamak zorunda olanlar daha önce ithal olarak temin edebildikleri unları bugün yüzde yüz Türk markası güvencesiyle alabilmektedirler.

Glutensiz ürünlerde Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Sinangil Gıda, un haricinde yeni glutensiz ürün çeşitlerini de çölyak hastalarının beğenisine sunacaktır.

Sinangil Gıda güvenilir ürün üretmek adına planlı denetim ve kontrol gerektiren ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine sahiptir.