15 Temmuz 2010 Perşembe

Kepek Ekmek Unu ile MİNİ PİZZA Tarifi



SİNANGİL KEPEK EKMEK UNU İLE  MİNİ PİZZA Tarifi

Malzemeler:
  • 350 gr ( 3 Su Bardağı ) Sinangil Kepek Ekmek Unu
  • 35 gr ( ½ Çay Bardağı ) Toz Şeker, 3 gr (1 Çay Kaşığı ) Tuz
  • 35 ml ( ½ Çay Bardağı ) Sıvı Yağ, 190 ml ( 1 Su Bardağı ) Ilık Su
  • 21 gr ( ½ Paket) Yaş Maya


Hazırlanışı
  • Belirtilen miktarda Sinangil Kepek Ekmek Unu karışımını diğer malzemeleri ilave edin. 
  • Elle veya mikserin yoğurma aparatı ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.  
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru  20 dk dinlendirin. 
  • Dinlenmiş hamuru hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrın ve tepsiye dizin. 
  • Bu haliyle hamurları 15 dk dinlendirin. 
  • Her bezenin ortasını baş parmakla bastırılarak şekil verin ve üstüne yumurta sarısı sürün. 
  • Bezelerin ortasına istenilen malzemeleri koyup 180 C fırında yaklaşık 10 – 15 dk pişirin. 


    Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
    Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  





      Hiç yorum yok: