Malzemeler:
- 350 gr ( 3 Su Bardağı ) Sinangil Kepek Ekmek Unu
- 35 gr ( ½ Çay Bardağı ) Toz Şeker, 3 gr (1 Çay Kaşığı ) Tuz
- 35 ml ( ½ Çay Bardağı ) Sıvı Yağ, 190 ml ( 1 Su Bardağı ) Ilık Su
- 21 gr ( ½ Paket) Yaş Maya
Hazırlanışı:
- Belirtilen miktarda Sinangil Kepek Ekmek Unu karışımını diğer malzemeleri ilave edin.
- Elle veya mikserin yoğurma aparatı ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru 20 dk dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrın ve tepsiye dizin.
- Bu haliyle hamurları 15 dk dinlendirin.
- Her bezenin ortasını baş parmakla bastırılarak şekil verin ve üstüne yumurta sarısı sürün.
- Bezelerin ortasına istenilen malzemeleri koyup 180 C fırında yaklaşık 10 – 15 dk pişirin.
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder