15 Temmuz 2010 Perşembe

Kepek Ekmek Unu ile ELMALI LOKUM Tarifi


SİNANGİL KEPEK EKMEK UNU İLE ELMALI LOKUM Tarifi

Malzemeler:
  • 150 gr (1+1/4 su bardağı) Sinangil Kepek Ekmek Unu Karışımı, 
  • 210 gr (1+1/4 su bardağı) Toz Şeker
  • 50 gr Margarin (yumuşatılmış)
  • 50 ml (1/2 Çay Bardağı ) Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 90 gr (1 Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz İçi
  • 2 gr (1 çay kaşığı) Tarçın, 
  • 1 Adet Elma (rendelenmiş)

Hazırlanışı:
  • Rendelenmiş elma haricindeki bütün malzemeleri mikserde iyice karışana kadar yaklaşık 3 dk çırpın. 
  • Rendelenmiş elmayı karışıma ilave edip düşük devirde 1 dk daha çırpın. 
  • Elde ettiğiniz hamurun tamamını yağlanmış kek kalıbı veya küçük boy fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30 dk pişirin.


Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  


.

Hiç yorum yok: