SİNANGİL KEPEK EKMEK UNU İLE ELMALI LOKUM Tarifi
Malzemeler:
- 150 gr (1+1/4 su bardağı) Sinangil Kepek Ekmek Unu Karışımı,
- 210 gr (1+1/4 su bardağı) Toz Şeker
- 50 gr Margarin (yumuşatılmış)
- 50 ml (1/2 Çay Bardağı ) Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- 90 gr (1 Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz İçi
- 2 gr (1 çay kaşığı) Tarçın,
- 1 Adet Elma (rendelenmiş)
- Rendelenmiş elma haricindeki bütün malzemeleri mikserde iyice karışana kadar yaklaşık 3 dk çırpın.
- Rendelenmiş elmayı karışıma ilave edip düşük devirde 1 dk daha çırpın.
- Elde ettiğiniz hamurun tamamını yağlanmış kek kalıbı veya küçük boy fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30 dk pişirin.
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder