7 Temmuz 2010 Çarşamba

ÇAVDAR EKMEK UNU İLE TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ



SİNANGİL ÇAVDAR EKMEK UNU İLE TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler:
 
Hamur  için: 
  • 350 gr (3 Su Bardağı) Sinangil Çavdar Ekmek Unu, 
  • 100 gr margarin, 
  • 1 Ad. yumurta,
  • Yarım çay kaşığı sahlep,
    100 gr (1,5 Çay Bardağı)Toz Şeker, 
  • 42 gr (1 paket) yaş maya, 
  • 125 ml,(1+1/4 çay bardağı) Ilık su
İçi için:
  • 200 gr tahin, 100 gr şeker
Üstü için: 
  • 2 yumurta sarısı,
  • İsteğe göre susam

Hazırlanışı: 

Unu tezgah üzerine koyup ortasını havuz biçiminde açın. Bütün malzemeleri hazırlanan un havuzunun içine koyup kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar yoğurun. 

Hamuru 10 dk dinlendirin. Daha sonra elde edilen hamuru 10 eşit parçaya bölerek bezelere ayırın ve 10 dakika daha dinlendirin. Her bezeyi  oklavayla kalın yufka şeklinde açılarak, içine 2 yemek kaşığı tahin ve yarım yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Bezeleri rulo şeklinde kıvırıp gül şeklinde sarın. 

Sıcak bir yerde 30 dakika daha dinlendirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. 

Çöreklerin üstüne isteğe bağlı olarak susam veya parça fındık gibi malzemeler konulabilir. 

Önceden ısıtılmış 150-160°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.  


Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  

 

Hiç yorum yok: