27 Haziran 2010 Pazar

Tahıl Ekmek Unu ile KANDİL SİMİDİ Tarifi


SİNANGİL TAHIL EKMEK UNU İLE KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:

Hamur İçin: 
  • 500 gr  Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
  • 250 gr Margarin (yumuşatılmış), 
  • 1 adet Yumurta
  • 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker, 
  • 5 gr Sinangil Kabartma Tozu, 
  • 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt
Üzeri İçin: 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu,
  • 15 gr ( 1 yemek kaşığı ) Susam
Hazırlanışı: 
  • Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın.
  • Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun. 
  • Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 15 - 20 dk pişirin.


    Hiç yorum yok: