Bademli Çikolatalı Kek Tarifi (8-10 kişilik)
Malzemeler
Hamur İçin;
350 gr (3 su bardağı) Sinangil Badem Aromalı Kekunu
200 gr (1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı) Toz Şeker
200 gr Margarin (yumuşatılmış)
2 adet Yumurta
150 gr (1,5 - 2 Su Bardağı) İnce Kırılmış Badem
200 gr (2 su bardağı) Damla Çikolata
50 ml (½ Çay Bardağı) Süt
Üzeri İçin;
100 gr Kayışı Reçeli
100 gr Parça Badem
Hazırlanışı;
Margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3 – 5 dk çırpın. yumurtaları bu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. çikolata, badem, süt ve unu karışıma ilave ederek hamur iyice karışıncaya kadar düşük devirde 1 dk daha çırpın.
Hazırlanan hamurun tamamını yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 160 – 170 º C fırında 45 – 50 dk pişirin.
Kek Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli ve badem parçaları ile süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder