Malzemeler;
- 250 gr (2 su bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
- 150 gr (1 su bardağı) Pudra Şekeri
- 125 gr Tereyağı
- 5 gr Yaş Maya
Hazılanışı;
Pudra şekerinden 1 yemek kaşığı kenara ayrılır. Geri kalan pudra şekeri ile diğer bütün hamur malzemeleri, hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğrulur.Hamur 6 parçaya ayrılıp,her parça çubuk (oklavadan biraz daha kalın)haline getirilir.
Çatal yardımıyla üzerleri çizilir ve 25 – 30 adet küçük baklava dilimleri halinde kesip tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 140 – 150 ºC fırında 25 - 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder