Malzemeler;
Hamur Malzemeleri;
- 250 gr (2 su bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
- 125 gr Margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta sarısı
- 90 gr (çay bardağı) Şeker
- 20 ml (2 yemek kaşığı) Süt
- 2 adet elma
Krema Malzemeleri;
- 250 ml (1+ 1/4 su bardağı) süt
- 35 gr (1/2 çay bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
- 1 adet yumurta
- 30 gr Margarin
- 100 gr (1 çay bardağı) Toz Şeker
Yapılışı;
Un havuz şeklinde açılıp ortasına bütün hamur malzemeleri koyun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurun. 5 mm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirin.
Krema malzemelerinden süt,un ,yumurta ve şeker bir kaba koyup kaynatın.Kaynadıktan sonra margarin ilave ederek iyice yedirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hazırlanan ve soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine dökün.Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş elmalar dizin.Elmaların üstüne fırça yardımıyla herhangi bir marmelat veya reçel sürün.
Önceden ısıtılmış 150-160 ºC fırında tart kızarana kadar 25 dk pişirin.
Dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder