11 Ocak 2010 Pazartesi

Pratik Tuzlu Çubuk Tarifi (35–45 adet)

Malzemeler;

  • 350 gr (3 su bardağı) Sinangil Un
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 5 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
  • 10 gr (2 tatlı kaşığı) toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 10 gr yaş maya
  • 175 ml  (¾ su bardağı) ılık su
  • Susam


Yapılışı;

Unu bir tezgah üzerinde  havuz şeklinde açıp tuz, yumurta, şeker ve yağı ilave edin. İyice yoğurun. 

Mayayı suda eritip hamura ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar yoğurun. Bu aşamada hamurun lastikleşmemesine dikkat edin. 

Elde edilen hamuru 10 dakika dinlendirin ve  ceviz büyüklüğünde 35 – 45 parçaya bölün. 
Her parçayı kalem kalınlığında çubuk haline getirip üzerine yumurta beyazı sürün. 

Bol susam serptikten sonra önceden ısıtılmış  180 ºC  fırında 15 - 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: