Malzemeler
Hamur İçin;
- 500 gr Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
- 250 gr Margarin (yumuşatılmış)
- 1 adet Yumurta
- 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker
- 5 gr (½ paket) Kabartma Tozu
- 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt
Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu
- 15 gr (1 yemek kaşığı) Susam
Yapılışı;
Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın.
Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder