11 Şubat 2010 Perşembe

Tahıllı Kandil Simidi Tarifi (20–25 adet)

Malzemeler

Hamur İçin;
  • 500 gr  Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
  • 250 gr Margarin (yumuşatılmış)
  • 1 adet Yumurta
  • 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker
  • 5 gr (½ paket) Kabartma Tozu
  • 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt

Üzeri İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Susam

Yapılışı;
Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın. 

Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun. 
Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 15 - 20 dk pişirin.

Hiç yorum yok: