23 Nisan 2010 Cuma

Revani Tarifi (8-10 kişilik)

Malzemeler

Hamur İçin;
  • 250 gr (2 su bardağı) Sinangil Fındık Aromalı Kekunu
  • 125 gr (1 Su bardağı) Sinangil İrmik
  • 250 gr (1,5 su bardağı) Toz Şeker
  • 10 adet yumurta

Şerbet İçin;
  • 500 gr (3 Su Bardağı) Toz Şeker
  • 500 ml (2,5 Su Bardağı) Su

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar yaklaşık 5 dk çırpın. diğer malzemelerde ilave edildikten sonra 1-2 dk daha çırpın.
Hazırlanan hamuru yağlanmış ve altı unlanmış küçük boy fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 45 dk pişirin. (üstü iyice kızarıncaya kadar)
fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
Şerbet için ayrılan su ve şekerin tamamını bir tencereye koyup karıştırarak kaynatın. 

Kaynadıktan sonra şerbetin içine çeyrek limon sıkın ve kabuğu şerbetin içine bırakın. Bu şekilde 10 dk daha kaynatın.
Hazırlanan sıcak şerbeti, soğuyan revaninin üzerine dökün. revani şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edin.
İsteğe bağlı olarak hazırlanan revaninin üzerine hindistancevizi rendesi koyularak servis edilebilir.



Hiç yorum yok: