25 Mayıs 2010 Salı

Havuçlu Cevizli Yumuşak Kurabiye Tarifi (20–25 adet)

Malzemeler;

  • 150 gr (1+1/4 Su Bardağı) Sinangil Tropik Aromalı Kekunu
  • 105 gr (¾ Su Bardağı) Pudra Şekeri
  • 3 gr (1 çay kaşığı) Karbonat
  • 25 gr (2 Yemek Kaşığı) Hindistan Cevizi rendesi
  • 65 gr Margarin
  • 1 adet Yumurta
  • 20 ml (2 Yemek Kaşığı) Su

Yapılışı;

Bütün malzemeleri bir kap içerisinde düzgün ve yumuşak  bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Elde edilen hamuru 20 – 25 adet  ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz hamurlara yuvarlak şekil verip 3 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 10 dk pişirin.
Soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok: