22 Ağustos 2010 Pazar

ÇAVDAR EKMEK UNU İLE SUSAMLI ÇUBUK TARİFİ


SİNANGİL ÇAVDAR EKMEK UNU İLE SUSAMLI ÇUBUK TARİFİ

Malzemeler:
Hamur  için: 
  • 250 gr ( 2 Su Bardağı ) Sinangil Çavdar Ekmek Unu,
  • 50 gr Margarin ( Yumuşatılmış ),
  • 1 Adet Yumurta Beyazı,
    12 gr ( 2 Tatlı Kaşığı )Toz Şeker,
  • 4 gr ( 1 Çay Kaşığı ) Tuz,
    6 gr Yaş Maya, 
  • 100 ml ( ½  Çay Bardağı ) Su

Üstü için: 
  • Susam, 
  • Yumurta Beyazı

Hazırlanışı: 
Bütün malzemeler  bir araya getirilerek elle veya mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 

Elde edilen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 5 dk dinlendirin. Ayırdığınız her parçayı elle uzun kalem şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. 

Çubukların üzerine yumurta beyazı sürün. Tercihe göre susam serpebilirsiniz. Bu şekilde sıcak bir yerde 30 dk bekletin. 

Önceden ısıtılmış 160 – 170 derecede 15 – 20 dk pişirin.  


Sinangil Ekmek Unlarıyla Hazırlanan 
Diğer Alternatif Tarifleri görmek için tıklayın!  

 


Hiç yorum yok: