SİNANGİL ÇAVDAR EKMEK UNU İLE SUSAMLI ÇUBUK TARİFİ
Malzemeler:
Hamur için:
- 250 gr ( 2 Su Bardağı ) Sinangil Çavdar Ekmek Unu,
- 50 gr Margarin ( Yumuşatılmış ),
- 1 Adet Yumurta Beyazı,
12 gr ( 2 Tatlı Kaşığı )Toz Şeker, - 4 gr ( 1 Çay Kaşığı ) Tuz,
6 gr Yaş Maya, - 100 ml ( ½ Çay Bardağı ) Su
Üstü için:
- Susam,
- Yumurta Beyazı
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler bir araya getirilerek elle veya mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Elde edilen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 5 dk dinlendirin. Ayırdığınız her parçayı elle uzun kalem şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
Çubukların üzerine yumurta beyazı sürün. Tercihe göre susam serpebilirsiniz. Bu şekilde sıcak bir yerde 30 dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 160 – 170 derecede 15 – 20 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder