HAVUÇLU KEK TARİFİ (6 -8 kişilik)
Malzemeler:
- 200 gr (1,5 Su Bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
- 200 gr (1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı) Toz Şeker
- 190 ml (1 Su Bardağı) Sıvı Yağ
- 2 adet Yumurta
- 100 gr (½ Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz
- 2 adet Orta Boy Havuç (rendelenmiş)
- 3 gr (1 Çay Kaşığı) Karbonat
- 2 gr (1 Çay Kaşığı) Tarçın
- 2 gr (1 Çay Kaşığı) Zencefil
- 1 adet Ananas (ince doğranmış)
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük oluşuncaya kadar yaklaşık 3 dk çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek hamur iyice karışıncaya kadar 2 – 3 dk daha çırpın.
Hazırlanan hamurun tamamı yağlanmış kek kalıbına yada küçük boy fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 160 – 170 º C de 45 – 50 dk pişirin.
Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder