17 Ağustos 2010 Salı

Havuçlu Kek Tarifi (6 -8 kişilik)

HAVUÇLU KEK TARİFİ (6 -8 kişilik)

Malzemeler:
  • 200 gr (1,5 Su Bardağı)  Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
  • 200 gr (1 Su Bardağı + 1 Yemek Kaşığı) Toz Şeker
  • 190 ml (1 Su Bardağı) Sıvı Yağ
  • 2 adet Yumurta
  • 100 gr (½ Su Bardağı) İnce Kırılmış Ceviz
  • 2 adet Orta Boy Havuç (rendelenmiş)
  • 3 gr (1 Çay Kaşığı) Karbonat
  • 2 gr (1 Çay Kaşığı) Tarçın
  • 2 gr (1 Çay Kaşığı) Zencefil
  • 1 adet Ananas (ince doğranmış)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp  köpük oluşuncaya kadar yaklaşık 3 dk çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek hamur iyice karışıncaya kadar 2 – 3 dk daha çırpın.

Hazırlanan hamurun tamamı yağlanmış kek kalıbına yada küçük boy fırın tepsisine dökün.

Önceden ısıtılmış 160 – 170 º C de 45 – 50 dk pişirin.

Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edin.

Hiç yorum yok: