20 Ağustos 2010 Cuma

PASTAPİZZA Tarifi (6-8 kişilik)

Malzemeler:

Hamur İçin;
  • 300 gr ( 2,5 Su Bardağı ) Sinangil Un
  • 100 ml ( ½ Su Bardağı ) Süt
  • 150 gr ( 4/5 su bardağı ) Şeker
  • 150 gr Margarin ( Yumuşatılmış )
  • 100 gr ( 1 Su Bardağı ) İnce Kırılmış Badem
  • 2 adet Yumurta
  • 5 gr ( ½ paket ) Kabartma Tozu

Krema İçin;
  • 1 paket  Toz Pasta Kreması
  • 200 mı (1 Su Bardağı) Süt

Süsleme İçin;
  • 1 adet Muz (Dilimlenmiş)
  • 1 adet Kivi (Dilimlenmiş)
  • 1 adet Mandalina

Yapılışı;
Margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3 – 5 dk çırpın. yumurtaları bu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri ilave ederek iyi bir karışım elde edilinceye kadar 2 dk daha çırpın.

Hazırlanan hamuru 26 cm çapında yağlanmış pasta kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 170 -175  ºC fırında 20- 25 dk pişirin.

Soğuduktan sonra üstünü düzgün bir şekilde kesin.

Hamur pişirilirken Süt ve Toz krema karışımını hızlı devirde 3 dk çırparak pasta kremasını hazırlayın.

Hazırlanan pasta kremasını kekin üzerine düzgünce sürün. Önceden hazırlanmış meyve dilimlerini hazırlamış olduğunuz pastanın üzerine dizin. 6 – 8 dilime ayırıp servis edin.


Hiç yorum yok: