Malzemeler:
Hamur İçin;
- 300 gr ( 2,5 Su Bardağı ) Sinangil Un
- 100 ml ( ½ Su Bardağı ) Süt
- 150 gr ( 4/5 su bardağı ) Şeker
- 150 gr Margarin ( Yumuşatılmış )
- 100 gr ( 1 Su Bardağı ) İnce Kırılmış Badem
- 2 adet Yumurta
- 5 gr ( ½ paket ) Kabartma Tozu
Krema İçin;
- 1 paket Toz Pasta Kreması
- 200 mı (1 Su Bardağı) Süt
Süsleme İçin;
- 1 adet Muz (Dilimlenmiş)
- 1 adet Kivi (Dilimlenmiş)
- 1 adet Mandalina
Yapılışı;
Margarin ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 3 – 5 dk çırpın. yumurtaları bu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri ilave ederek iyi bir karışım elde edilinceye kadar 2 dk daha çırpın.
Hazırlanan hamuru 26 cm çapında yağlanmış pasta kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 170 -175 ºC fırında 20- 25 dk pişirin.
Soğuduktan sonra üstünü düzgün bir şekilde kesin.
Hamur pişirilirken Süt ve Toz krema karışımını hızlı devirde 3 dk çırparak pasta kremasını hazırlayın.
Hazırlanan pasta kremasını kekin üzerine düzgünce sürün. Önceden hazırlanmış meyve dilimlerini hazırlamış olduğunuz pastanın üzerine dizin. 6 – 8 dilime ayırıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder