Malzemeler;
- 350 gr (3 su bardağı) Sinangil Un
- 135 gr (1,5 çay bardağı) Şeker
- 100 gr yumuşak margarin
- 40 gr (1 paket) yaş maya
- 125 ml (1+1/4 çay bardağı) Ilık Su
- 2 adet yumurta
- 50 gr (1/ 2 su bardağı) kuru üzüm
- 1 çay kaşığı Mahlep
- ½ çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Unu havuz şeklinde açın. Kuru üzüm haricinde diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğurun. Daha sonra kuru üzümü ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Elde edilen hamuru iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar sıcak bir ortamda kabarmaya bırakın.
Kabaran hamuru 12 eşit parçaya bölüp 10 dk dinlendirin.
3 parçayı saç örgüsü şeklinde örerek 4 adet paskalya hamuru oluşturup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.. Yaklaşık 45 dakika sonra üzerine yumurta sarısı sürün.