19 Şubat 2010 Cuma

Üzüm Taneli Paskalya Tarifi (4 adet)

Malzemeler; 
  • 350 gr (3 su bardağı) Sinangil Un
  • 135 gr (1,5 çay bardağı) Şeker
  • 100 gr yumuşak margarin
  • 40 gr (1 paket)  yaş maya
  • 125  ml (1+1/4 çay bardağı) Ilık Su
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr (1/ 2 su bardağı) kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı  Mahlep
  • ½ çay kaşığı  tuz

Yapılışı;

Unu havuz şeklinde açın. Kuru üzüm haricinde diğer malzemeleri ilave edip iyice yoğurun.  Daha sonra kuru üzümü ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Elde edilen hamuru iki katı büyüklüğe ulaşıncaya  kadar sıcak bir ortamda kabarmaya bırakın. 

Kabaran hamuru 12 eşit parçaya bölüp 10 dk dinlendirin.
3 parçayı saç örgüsü şeklinde örerek  4 adet paskalya hamuru oluşturup  yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizin.. Yaklaşık 45 dakika sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış  150-160 ºC  fırında 20 – 25  dakika pişirin.


11 Şubat 2010 Perşembe

Tahıllı Kandil Simidi Tarifi (20–25 adet)

Malzemeler

Hamur İçin;
  • 500 gr  Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
  • 250 gr Margarin (yumuşatılmış)
  • 1 adet Yumurta
  • 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker
  • 5 gr (½ paket) Kabartma Tozu
  • 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt

Üzeri İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Susam

Yapılışı;
Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın. 

Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun. 
Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 15 - 20 dk pişirin.