Malzemeler;
- 350 gr (3 su bardağı) Sinangil Un
- 125 gr yumuşak margarin
- 5 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
- 10 gr (2 tatlı kaşığı) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 10 gr yaş maya
- 175 ml (¾ su bardağı) ılık su
- Susam
Yapılışı;
Unu bir tezgah üzerinde havuz şeklinde açıp tuz, yumurta, şeker ve yağı ilave edin. İyice yoğurun.
Mayayı suda eritip hamura ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar yoğurun. Bu aşamada hamurun lastikleşmemesine dikkat edin.
Elde edilen hamuru 10 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde 35 – 45 parçaya bölün.
Her parçayı kalem kalınlığında çubuk haline getirip üzerine yumurta beyazı sürün.