11 Ocak 2010 Pazartesi

Pratik Tuzlu Çubuk Tarifi (35–45 adet)

Malzemeler;

  • 350 gr (3 su bardağı) Sinangil Un
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 5 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
  • 10 gr (2 tatlı kaşığı) toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 10 gr yaş maya
  • 175 ml  (¾ su bardağı) ılık su
  • Susam


Yapılışı;

Unu bir tezgah üzerinde  havuz şeklinde açıp tuz, yumurta, şeker ve yağı ilave edin. İyice yoğurun. 

Mayayı suda eritip hamura ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar yoğurun. Bu aşamada hamurun lastikleşmemesine dikkat edin. 

Elde edilen hamuru 10 dakika dinlendirin ve  ceviz büyüklüğünde 35 – 45 parçaya bölün. 
Her parçayı kalem kalınlığında çubuk haline getirip üzerine yumurta beyazı sürün. 

Bol susam serptikten sonra önceden ısıtılmış  180 ºC  fırında 15 - 20 dakika pişirin.

8 Ocak 2010 Cuma

Kremalı Elmalı Tart Tarifi (6–8 kişilik)

Malzemeler;

Hamur Malzemeleri;
  • 250 gr (2 su bardağı)  Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
  • 125 gr Margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 90 gr (çay bardağı) Şeker
  • 20 ml (2 yemek kaşığı) Süt
  • 2 adet elma

Krema Malzemeleri;
  • 250 ml (1+ 1/4 su bardağı) süt
  • 35 gr (1/2 çay bardağı) Sinangil Vanilya Aromalı Kekunu
  • 1 adet yumurta
  • 30 gr  Margarin
  • 100 gr (1 çay bardağı)  Toz Şeker

Yapılışı;

Un havuz şeklinde açılıp ortasına bütün hamur malzemeleri koyun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurun. 5 mm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirin.
 
Krema malzemelerinden süt,un ,yumurta ve şeker bir kaba koyup kaynatın.Kaynadıktan sonra margarin ilave ederek iyice yedirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Hazırlanan ve soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine dökün.Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş elmalar dizin.Elmaların üstüne fırça yardımıyla herhangi bir marmelat veya reçel sürün.
 
Önceden ısıtılmış 150-160 ºC  fırında tart kızarana kadar 25 dk pişirin.
 
Dilimleyerek servis edin.