27 Haziran 2010 Pazar

Tahıl Ekmek Unu ile KANDİL SİMİDİ Tarifi


SİNANGİL TAHIL EKMEK UNU İLE KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:

Hamur İçin: 
  • 500 gr  Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
  • 250 gr Margarin (yumuşatılmış), 
  • 1 adet Yumurta
  • 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker, 
  • 5 gr Sinangil Kabartma Tozu, 
  • 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt
Üzeri İçin: 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu,
  • 15 gr ( 1 yemek kaşığı ) Susam
Hazırlanışı: 
  • Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın.
  • Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun. 
  • Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 15 - 20 dk pişirin.


    25 Haziran 2010 Cuma

    Tarifinizi Gönderin! Sizin İsminizle Sinangil Paketlerinde Yayınlansın

    Sinangil Dünya Ekmeleri Serisi'ne bir yenisini daha eklendi

     
    Sinangil Dünya Ekmeleri Serisi'ne bir yenisini daha eklendi
    Arap Arpa Ekmek Unu

    Tüketicilerinin talepleri doğrultusunda sürekli yeni ürünler geliştiren Sinangil; dünya ekmeklerinin geleneksel lezzetlerini sofralarınıza getirmeye devam ediyor. 

    Sinangil'in tüketicilerin beğenisine sunduğu Dünya Ekmekleri serisinin son ürünü Arap Arpa Ekmek Unu raflardaki yerini aldı. 

    "El emeği, ev ekmeği"
     Artık herkes, kendi evinde, kendi elinde, kendi ekmeğini hazırlayabilecek. En ekonomik şekilde sevdikleriyle ekmeğini paylaşabilecek.

    Arap Arpa Ekmeği yapımı için en ideal un karışımı olan ürün, Sinangil kalitesiyle üretilerek  tüketiciye 750 g'lık ambalajda sunuluyor. Ayrıca ekmek yapımında ihtiyac duyulan Sinangil Instant Kuru Maya ürün ambalajı içinde ayrı bir paket sunuluyor.

    Ambalajın arka yüzünde Arap Arpa Ekmeği yapımı için tarif ve önerilerin yanı sıra ekmek makinesi ile pratik ekmek yapımı da anlatılıyor.

    Dünya Ekmekleri Serisi / Ekmek Unları hakkında detaylı bilgi, özel tarif önerileri, püf noktaları, hazırlama ve pişirme ipuçlarını öğrenmek isteyenler bu bilgilere www.dunyaekmekleri.com internet sitesinden ulaşabilirler.


    Sinangil Gıda A.Ş. ISO 9001/2000 Kalite Yönetimi ve HACCP Gıda Güvenliği Kontrol Sistemi belgelerine sahiptir.

    SİNANGİL GIDA SAN. TİC. VE PAZ. A.Ş.
    Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:34 Altunizade - Üsküdar / İSTANBUL
    Tel : (0216) 544 24 90  Faks : (0216) 544 24 94
    www.sinangil.com.tr   |  info@sinangil.com.tr


    20 Haziran 2010 Pazar

    Türkiye'de UN Denince Akla SİNANGİL Geliyor! Nielsen "Markalar" Araştırması 2009


    Nielsen’in markalar araştırmasında; un denince akla ilk gelen marka, 4 senedir olduğu gibi bu yıl da Sinangil oldu.

    Nielsen’ın uzun yıllardır merakla beklenen ve artık bir sektör klasiği haline gelmiş olan Markalar araştırmasının 16. yıl sonuçları açıklandı.

    Nielsen’in ‘markalar’ araştırmasına göre; un sektöründe kişilerin ilk aklına gelen marka Türkiye'nin ilk paket unu Sinangil oldu. 

    Tüketicinin belli bir ürün kategorisi için aklına gelen ilk markayı ortaya koyduğu araştırmada "un" kategorisinde Sinangil yüzde 15.1’lik oranla bu yılda liderliğini sürdürdü.

    Nielsen'in 1994 yılından bu yana yaptığı ve son yıllarda gıda alanında ‘un’ kategorisinin ayrı olarak değerlendirildiği 'Marka Araştırması'nda; Sinangil 2006 yılında %10,3, 2007 de %11,2, 2008 yılında ise %13,3'lük oranla en fazla hatırlanan marka seçilmişti.





    18 Haziran 2010 Cuma

    Sinangil İtalyan Domatesli Baharatli Ekmek Unu


    İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Yapımı



    Malzemeler:
    750 g  Sinangil İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Unu
    430 ml Su (2 Su Bardağından biraz fazla)
    5 gr Toz Şeker (1 Tatlı Kaşığı)
    1 paket Sinangil Aktif Kuru Maya

    Hazırlanışı: Belirtilen ölçülerde ılık su bir kaba boşaltılır üzerine Sinangil Aktif Kuru Maya ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Karışım 2-3 dk beklemeye bırakılır daha sonra Sinangil İtalyan Domatesli  Baharatlı Ekmek Unu ilave edilerek mikserin hamur yoğurma aparatı veya elle kuvvetlice   10 dk pürüzsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar  yoğrulur. Elde edilen hamur hafif nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 15-20 dk kabarmaya bırakılır.

    Şekil verme ve pişirme: Kabaran hamur, Büyük ekmek yapmak için üç eşit parçaya, küçük ekmekler için  10 eşit parçaya bölünür  ve unlanmış bir zeminde istenilen ekmek şekli verilir. Yağlanmış pişirme kabına veya tepsiye yerleştirilir. Üstü hafif nemli bir bez ile örtülerek sıcak bir yerde 40-50 dk (hamur iki kat büyüklüğe ulaşana kadar) kabarmaya bırakılır. Kabaran hamurun üzeri, bir fırça yardımı ile ıslatılarak pişirmeye hazır hale getirilir ve önceden ısıtılmış fırına sürülür.

    Pişirme sıcaklığı ve süresi:
    Büyük ekmekler; 200-220° C önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
    Küçük ekmekler; 220-230° C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.



    Ekmek Makinesi ile ekmek yapımı:
    Ekmek makinesinin pişirme kabına önce su, sonra şeker, daha sonra Sinangil İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek Unu  ve en son Sinangil Aktif Kuru Maya koyularak kapağı kapatılır. Kabuk rengi seçeneklerinden orta renk ayarı, program seçeneklerinden uygun pişirme programı (pişirme süresi 3 saat olan bir program) seçilerek işlem başlatılır.


    Öneriler:
    • Ekmeklerinizin üzerini susam, haşhaş tohumu, çörek otu gibi malzemeler ile süsleyebilirsiniz.
    • Yoğurma aşamasında dilim zeytin veya peynir çeşitleri katarak farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.
    • Hamur yapımında kullanılan su miktarının yarısı yerine  süt kullanabilirsiniz.
    • Domates Baharatlı ekmek unu kullanarak pizza tabanı yapabilirsiniz.
    • Ekmeklerinizin daha parlak olmasını istiyorsanız su dolu küçük bir metal ya da ısıya dayanıklı bir cam kabı fırınınızın pişirme kısmının arka tarafına yerleştiriniz.
    • Elde ekmek yaptığınız  zaman ılık su kullanınız. 
    İtalyan Domatesli Baharatlı Ekmek için yapılan en ideal un karışımıdır.

    İçindekiler : Buğday Unu, Mısır Unu, Şeker, Soya Unu,Domates Kurusu, Bitkisel Yağ Tozu,  Buğday Gluteni, Domates Tozu, Baharatlar (Karabiber, Kırmızı Biber, Tarçın, Kimyon) Sarımsak Tozu, Tuz, Askorbikasit, Enzim (Fungal Alfa Amilaz), Aktif Kuru Maya.

    Besin Öğeleri  (100 g  için)
    Enerji : 342/1430
    (kcal/kj)  /  Protein: 12,51 (g)  / Yağ: 3,79 (g)  /  Ham Lif : 5,72 (g)   / Karbonhidrat: 64,37 (g)

      13 Haziran 2010 Pazar

      Kolay Çıtır Kurabiye Tarifi (35-40 Adet)

      Malzemeler;

      • 200 gr margarin
      • 50 gr ( ½ çay bardağı ) sıvı yağ
      • 225 gr (1+1/4 su bardağı ) toz şeker
      • 125 gr ( 1 su bardağı ) Mısır Nişastası
      • ½ limon kabuğu rendesi
      • 500 gr (4 su bardağı ) Sinangil Limon Aromalı Kekunu
      • 40 ml (4 yemek kaşığı ) Süt

      Yapılışı;

      Yağ,margarin,pudra şekeri ve nişastayı iyice özleşene kadar karıştırın. Süt,limon kabuğu rendesi ve unu yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırın. 

      Elde edilen hamuru merdane  açıp, yuvarlak kalıpla( su bardağı olabilir) kesin. yağlanmış tepsiye dizin.
      Önceden ısıtılmış 160-170 ºC fırında 15 dk pişirin.