SİNANGİL TAHIL EKMEK UNU İLE KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 500 gr Sinangil Tahıl Ekmeği Unu
- 250 gr Margarin (yumuşatılmış),
- 1 adet Yumurta
- 15 gr (½ yemek kaşığı) Toz Şeker,
- 5 gr Sinangil Kabartma Tozu,
- 25 gr (1 yemek kaşığı) Yoğurt
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 15 gr (1 yemek kaşığı) Çörek Otu,
- 15 gr ( 1 yemek kaşığı ) Susam
Hazırlanışı:
- Sinangil Tahıl Ekmeği Ununu bir tezgah üzerine döküp ortasını havuz şeklinde açın.
- Diğer malzemeleri ilave edip iyi bir karışım oluncaya kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru 20 – 25 parçaya bölün. halka şekline getirdikten sonra fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 15 - 20 dk pişirin.